asfalisi-ygeias blog 

άρθρα που αφορούν τα χαρακτηριστικά και τη λειτουργία του κλάδου στην Ελλάδα.

Είμαστε μέτοχοι των πελατών μας

Γράφτηκε από τον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

 Υπάρχουν μερικές βασικές αρχές στις συναλλαγές και στη λειτουργία της αγοράς


 

Είναι πολύ διαδεδομένα τα τελευταία χρόνια πολλά και διάφορα ''συστήματα'' επιβράβευσης και επιστροφής αγορών. Τράπεζες, εκπτωτικές κάρτες, εταιρείες πολυεπίπεδου μάρκετινγκ, κοινωνικά δίκτυα προωθούν την ''καινοτόμα'' ιδέα της εμπορικής αλληλεπίδρασης μεταξύ ''συμβεβλημένων'' εταιρειών και φυσικών προσώπων, με αντάλλαγμα κάποια έκπτωση ή επιστροφή χρημάτων ή νέους πελάτες. Μήπως όμως αυτή η ιδέα δεν είναι τελικά τόσο ''καινοτόμα'' αλλά αποτελεί τη βάση των υγιών επαγγεματικών σχέσεων;

Ένας ασφαλιστικός σύμβουλος αποτελεί, νομικά και πρακτικά, έναν ελεύθερο επαγγελματία. Μια μικρή επιχείρηση. Το πελατολόγιο του μέσου Έλληνα ασφαλιστικού συμβούλου αποτελείται κατά πλειοψηφία από άλλους ελεύθερους επαγγελματίες. Από άλλες λοιπόν μικρές επιχειρήσεις. Σε μια οικονομία όπως η Ελληνική, όπου στην πράξη ''ανακυκλώνουμε'' εσωτερικά τα χρήματά μας, δεν απαιτείται ιδιαίτερη σκέψη για να καταλάβουμε ότι ο τζίρος του πελάτη μας αποτελεί στην πράξη και δικό μας έσοδο.

Πολλές φορές η οικονομική δυσκολία της εποχής μπορεί να θολώσει τη σκέψη μας και να μας κάνει να θέλουμε και οι άλλοι να δυσκολεύονται εξίσου οικονομικά. Έτσι η θέση μας φαίνεται στα μάτια μας λιγότερο δυσμενής. Όταν όμως οι πελάτες μας δεν έχουν μεγάλη οικονομική άνεση, το πρόβλημά τους γίνεται πολύ γρήγορα και δικό μας. Έμμεσα έχουμε ποσοστό σε κάθε μικρή ή μεγάλη επιχείρηση την οποία έχουμε στο πελατολόγιό μας. Όταν ο πελάτης μας ''πηγαίνει καλά'' τότε θα ''πηγαίνουμε και εμείς καλά''.

Τα μικροαστικά κατάλοιπα που μας κάνουν να επιζητούμε να ''πεθάνει η κατσίκα του γείτονα'', στην πράξη μας οδηγούν και εμάς σε ακόμα μεγαλύτερη παρακμή. Θα πρέπει λοιπόν άμεσα να δούμε τις επιχειρήσεις των πελατών μας σαν δικές μας και να τις υποστηρίξουμε με κάθε μέσο. Δεν πρέπει να υπάρχει επαγγελματίας ο οποίος θα θέλει να κάνει αγορά μιας υπηρεσίας ή προϊόντος να μην αναζητήσει πρώτα τον σχετικό επαγγελματία μέσα από το πελατολόγιό του. Δεν γίνεται να μην έχουμε ανοιχτά τα μάτια και τα αφτιά μας ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε μια καλή σύσταση για κάποιον πελάτη μας. Δεν επιτρέπεται να έχουμε μια καλή ιδέα και να μην την προτείνουμε.

Μόνο οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι θεωρούν ότι τα χρήματα πέφτουν από τον ουρανό. Ο σωστός ελεύθερος επαγγελματίας κατανοεί πως λειτουργεί το οικονομικό κύκλωμα, και υποστηρίζει εκείνους που τον υποστηρίζουν.

Χαιρόμαστε για την επιτυχία των άλλων. Τους βοηθάμε έμπρακτα. Είμαστε μέτοχοι των πελατών μας...

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στην ιστοσελίδα nextdeal.gr

 

 

 

Διαβάστηκε 1327 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017 19:51

Σας ενδιαφέρει η ιδιωτική ασφάλιση υγείας;

Μπορούμε να σας κάνουμε τις προτάσεις μας.

Ζητήστε προσφορά

10 σημεία για να επιλέξετε πρόγραμμα υγείας

Η μεθοδολογία του my advisor ώστε να μπορέσετε να αξιολογήσετε αποτελεσματικά ένα ασφαλιστήριο υγείας.

Πως επιλέγουμε ασφαλιστικό σύμβουλο

Δέκα σημεία για να μπορέσετε να κρίνετε εάν ένας ασφαλιστικός σύμβουλος μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της υπηρεσίας.

Ισόβια και ετήσια συμβόλαια

Οι ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δύο τύπων ασφαλιστηρίων υγείας